Klant in beeld: A1 Electronics

A1 Electronics NL cursisten Engels Talenteren

Cursus zakelijk en technisch Engels voor A1 Electronics Netherlands

A1 Electronics Netherlands is een electronica assemblage bedrijf. Er worden o.a. electronica componenten op printplaten bevestigd; dit wordt bestukken genoemd.

A1 is een ‘repeat customer’; al eerder hebben we een cursus Engels voor een aantal medewerkers verzorgd. Deze keer was de vraag  een korte cursus emails schrijven voor Alma, een administratief medewerker. Zij mailt vaak in het Engels, en wilde graag wat grammatica opfrissen en handige woorden en zinnen leren zodat ze de emails echt goed kan schrijven. Bij A1 vinden ze het  belangrijk dat wat zwart op wit staat, goed en duidelijk geformuleerd is.

Daarnaast zijn er 3 productie engineers die een cursus willen om hun zakelijk en technisch Engelse spreekvaardigheid te verbeteren. Ze hebben niet hetzelfde niveau voor wat betreft het Engels, maar willen wel graag met elkaar de lessen volgen.

Cursus technisch Engels

Alma heeft 5 inmiddels lessen gehad en kan nu makkelijker verwoorden wat ze wil schrijven, ook in wat lastige situaties. We zijn aan het werk gegaan met nieuwe woordenschat en het oefenen van allerlei soorten boodschappen. Ook hebben we natuurlijk gekeken naar de emails die ze al geschreven had aan klanten, en gewerkt aan een duidelijke structuur, de juiste formuleringen en heldere communicatie. Voor haar was de cursus bijna een feestje en ze heeft dus ook heel snel dat wat ze heeft geleerd, geïmplementeerd in haar dagelijks werk.

De productie engineers zijn op dit moment nog bezig met hun cursus. De grootste drempels om Engels te spreken zijn genomen. Ze spreken steeds makkelijker. 2 cursisten schrijven eenvoudige emails, en doen dat inmiddels prima. De andere cursist werkt aan het schrijven van rapporten in het Engels. Naast de woorden en zinnen voor het schrijven van zakelijke teksten, verbeteren ze ook hun communicatie vaardigheden; makkelijk leesbare teksten schrijven met een duidelijke boodschap.

Zoekt u ook een cursus zakelijk Engels? Zakelijk en/of technisch?
Neem dan contact op voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + 8 =