Technisch Engels, hoe leer je dat zonder cursus?

Technisch Engels of vakjargon, hoe leer je dat zonder cursus?

Technisch Engels is nogal een breed onderwerp. Als je in de auto industrie werkt heb je andere woorden nodig dan als je op een boorplatform werkt. Het technisch Engels voor recycling is weer anders dan voor de groene energie markt. Waar en hoe kan je leren wat in jouw vak nodig is?

Dat kan door een maatwerk cursus waarbij je de woorden en zinnen leert die jij nodig hebt tijdens je dagelijkse werk.

En als je over een goede dosis zelfdiscipline beschikt, kan je ook zelf aan de slag.

1. Ga naar de Engelse versie van de website van het bedrijf of een Britse/Amerikaanse concurrent.

2. Schrijf elke dag 1 of 2 nieuwe woorden of zinnen op en zoek de betekenis op.

3. Bouw zo een woordenlijst op die je regelmatig oefent.

4. Om de nieuwe woorden te oefenen pas je ze de eerste week dagelijks toe in een zin. Als het niet past in je communicatie voor je werk, maak je een zin speciaal voor dit doel.

5. Als je een woord moeilijk kan onthouden schrijf je het op een post-it briefje en je plakt het waar je het woord regelmatig ziet. Je kunt ook de vertaling of de betekenis in het Engels op het briefje schrijven zodat je elke keer naar het woord moet zoeken.

6. Blijf je woordenlijst minstens 1 keer per week oefenen. Dat kan bijvoorbeeld met het online leerprogramma www.wrts.nl. Kies vooral de manier die je het fijnste vindt.

Bekijk na een paar weken of deze manier van zelfstudie bij je past. En als je meer tips wilt, of toch een maatwerk cursus wilt volgen, dan neem je gewoon met ons contact op.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien + 2 =