Online uitspraak en gesproken Engels oefenen. Niveau A1/B1

Online uitspraak en gesproken Engels oefenen, niveau A1/B1
Cursisten willen vaak hun uitspraak verbeteren. Dat is niet makkelijk te doen. Het kost veel oefening, maar ook een goed gehoor. Je moet klanken kunnen onderscheiden die vreemd zijn in je moedertaal.

De manier om een betere uitspraak te krijgen is het imiteren van native speakers; simpelweg hardop herhalen. Probeer het origineel zo dicht mogelijk te benaderen.

 

Hier is de link naar een handig website voor every-day English gesprekken. Op de site staan een heleboel uitgeschreven gesprekken waarmee je uitspraak kunt oefenen en woorden en zinnen kunt leren.

 

http://www.englishspeak.com/

 

Uitspraak oefenen:

 

Ga naar 100 lessons.

Klik op het luister icoon rechts van de zin. Luister naar de uitspraak en intonatie.Imiteer zo goed mogelijk de klanken.

 

Woorden en zinnen leren:

 

Ga naar 1000 most common phrases  of  1500 most common words.

Zoek woorden en zinnen die je niet kent en wel wilt leren. Schrijf ze op en leer ze op jouw manier (zie voor het leren van woorden de artikelen op deze pagina).

 

De sprekers op deze website hebben een Amerikaans accent. Als je dat niet wilt overnemen dan moet je niet op deze site oefenen.  Voor oefening op een Brits Engelse site: ga naar

http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/grammar/pron/

 

Practice makes perfect!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 5 =