Hoe kan je het beste Engelse woorden leren? Deel 2

Hoe kan je het beste woorden leren?  deel 2: www.wrts.nl een online oefen programma

Deel 1 ging over de basis. Dit deel gaat over een gratis online oefenprogramma waarmee je op heel verschillende manieren kunt oefenen.  De wat jongere cursisten vinden dit vaak een aantrekkelijke manier.

Op www.wrts.nl moet je je persoonlijke woordenlijsten invullen, zowel het Engels als het Nederlands. Dat  moet wel goed. Als je iets verandert aan de woorden kan je wel raden wat het effect van de rest van je inspanningen is.

Zorg dat je zowel losse woorden als stukken zin invult. Heel veel woorden gaan samen met een bepaald voorzetsel of een bepaald werkwoord.

 

Bijvoorbeeld :

look after = zorgen voor

look at = kijken naar

 

our latest range of football equipment

Je wilt niet alleen weten wat het woord : range betekent, maar je wilt het ook in een zin kunnen gebruiken. Als je dit stuk zin , chunk of language, leert kan je er meer mee en kan je het correct gebruiken.

 

Ga het gewoon maar eens proberen. Dan zie je wel of het wat voor jou is.

 

Je gaat naar de website en moet je aanmelden. Dan kan je verder. Als je gewoon eens wat woorden invult (met de vertaling natuurlijk) kan je wat verschillende oefeningen ermee proberen.  Je kunt het jezelf heel makkelijk maken maar ook de uitdaging aangaan. Er is wat voor iedereen. Voor de voorzichtigen: werk toe naar de toets, dan weet je wat je hebt opgeslagen op de harde schijf in je hoofd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 4 =