Aan medewerkers van Schoeller Allibert heeft Talenteren tot nu toe 3 verschillende cursussen gegeven. Schoeller Allibert is een specialist op het gebied van verpakkingsoplossingen, zowel voor standaard als maatwerk vraagstukken. Het hoofdkantoor zit in Hoofddorp en in Hardenberg is een fabriek en een test center.

Aangezien hij in het verleden weinig scholing op het gebied van Engels heeft gehad, wilde Jan van het test center graag een cursus volgen. Hij wilde vooral zijn spreekvaardigheid ontwikkelen omdat hij regelmatig testrapporten moet uitleggen in vergaderingen met een internationaal gezelschap. Tijdens het intake gesprek bleek dat zijn Engels zo goed was dat een korte cursus voldoende zou zijn om zijn leerdoelen te bereiken. Daarnaast bleek hij ook nog een gedreven student, waardoor het razendsnel ging en na 6 lessen was hij ervan overtuigd dat hij professioneel kon communiceren in vergaderingen.

Een paar jaar later heeft een nieuwe medewerker op het test center ook een cursus zakelijk Engels bij ons gedaan. Hij had hetzelfde leerdoel als Jan. Mijn hulp werd gevraagd om een secretaresse te ondersteunen die zich aan het voorbereiden was voor het examen IELTS. Zij had alleen hulp nodig bij het voorbereiden van het spreekvaardigheid onderdeel. Voor de andere deelexamens had zij zelfstandig gestudeerd. Zij heeft een paar lessen gevolgd en is met vlag en wimpel geslaagd!