English for Tax Professionals

Stef wilde een maatwerk cursus Engels om met internationale zakelijke contacten professioneel een gesprek te kunnen voeren en te kunnen corresponderen over bijvoorbeeld: Liquidation Loss Regulations, innovation boxes en multi-lateral instruments. Ik heb hem bij het intake-gesprek verteld dat ik niet bepaald een expert ben op het gebied van belastingen, maar wel op het gebied van cursussen Engels. Met de input van Stef heb ik een maatwerk cursus verzorgd, die Stef als heel goed heeft ervaren.

 

“Als gevolg van het Coronavirus moeten ondernemers creatief zijn om hun business te kunnen blijven runnen. Dit zie ik, als belastingadviseur, dagelijks terug bij mijn klanten. Onder andere het gebruik van Microsoft Teams wordt ingezet om online te kunnen vergaderen en om beslissingen te kunnen nemen. Sinds de restricties van onze overheid volg ik mijn Engelse cursus die mij wordt aangeboden via Talenteren ook via Teams. Persoonlijk bevalt mij deze manier van de cursus volgen erg goed. Vanzelfsprekend is het leuker om elkaar in real life te ontmoeten, maar de cursus op deze wijze volgen doet absoluut niet af aan de kwaliteit.  

Het cursusaanbod is heel divers, van verschillende teksten lezen tot bepaalde video’s bekijken en daarover discussiëren om op deze wijze je Engelse spreek- en schrijfvaardigheid te verbeteren. Mocht je, als gevolg van de Corona-crisis, tijd over hebben en deze tijd gebruiken om in je zelf te investeren? Ik raad het zeker aan om een cursus via Alice/Talenteren te volgen, ook al is dat op dit moment dan even op afstand.”

Stef Arkink, belastingadviseur